Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ο καφές προκαλεί καρκίνο;

Ένας στους δέκα ενήλικες πιστεύει ότι ο καφές οδηγεί στην εμφάνιση καρκίνου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε 2.000 άτομα έδειξε ότι ποσοστό 9% των ερωτηθέντων έχει συνδέσει την κατανάλωση καφέ με τις αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου, ενώ ποσοστό 10% δήλωσε πως θεωρεί τον καφέ το «μυστικό» για το αδυνάτισμα.

Ωστόσο, η Παγκόσμια Οργάνωση Ερευνών για τον Καρκίνο (World Cancer Research Fund) υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να επιβεβαιώνουν κανέναν από τους δύο ισχυρισμούς.

Εκπρόσωποι της WCRF δηλώνουν πως ο καφές έχει μάλιστα αντικαρκινική δράση σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αρκετοί από τους συμμετέχοντες εξέφρασαν επίσης ανησυχίες για τις αρνητικές επιπτώσεις της καφεΐνης, ενώ οι κίνδυνοι για την υγεία που προκύπτουν από την κατανάλωση καφέ αφορούν περισσότερο στη ζάχαρη ή το πλήρες γάλα που περιέχει.

Η επικεφαλής της σχετικής μελέτης Δρ Ρέιτσελ Τόμσον δήλωσε πως «τα πιο πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως ο καφές μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου της μήτρας».

«Δεν υπάρχουν επίσημα δεδομένα που να υποδεικνύουν ότι ο καφές αυξάνει ή μειώνει τον κίνδυνο άλλων τύπων καρκίνου, όμως οι έρευνες συνεχίζονται», δήλωσε η Τόμσον στο Πρακτορείο Reuters.


Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου