Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Εφτασαν τους 76 οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι

Δαμασκός
Οι αεροπορικές επιθέσεις των δυνάμεων του Άσαντ στο Χαλέπι εναντίον συνοικιών που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, στοίχισαν τη ζωή σε 76 ανθρώπους, μεταξύ τους 28 παιδιά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο, το οποίο νωρίτερα είχε κάνει λόγο για 36 νεκρούς μεταξύ των οποίων 15 παιδιά, δεν διευκρινίζει αν αντάρτες περιλαμβάνονται στα θύματα των αεροπορικών αυτών επιδρομών.

Η συριακή κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι ο στρατός πραγματοποίησε επιχειρήσεις στο Χαλέπι κατά «ολόκληρων οργανώσεων ένοπλων τρομοκρατών» -ο προσφιλής όρος που χρησιμοποιεί για τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή, οι ηγέτες των σύρων ανταρτών δήλωσαν ότι θα κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους, σημειώνοντας όμως ότι αυτό είναι δύσκολο εξαιτίας της εσωτερικής διαμάχης στους κόλπους τους.

Η δήλωση ήλθε έπειτα από την ανακοίνωση διεθνών δημοσιογραφικών οργανισμών ότι οι απαγωγές εκπροσώπων του Τύπου καθιστούν δύσκολη την πλήρη κάλυψη του εμφυλίου.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου